За да използвате пълната функционалност моля влезте като регистриран потребител.

Home Contacts About us Log in Sign up Български

За нас

Над 40 години производство на натурален пчелен мед и пчелни продукти
С два собствени регистрирани пчелина
Със собствено регистрирано предприятие по Закона за храните, което позволява преработване, когато е необходимо, в контролирани условия. Детайлите на преработването имат голямо значение за високото качество на крайните продукти.
С многобройни клиенти, които посрещаме в два представителни специализирани магазина за Мед и Пчелни продукти
Магазин АПИТЕКА в гр. Варна - на ул. "Капитан Петко Войвода" 16, зад Операта
Магазин АПИТЕКА в гр. Пловдив - на ул. "Петко Д. Петков" 57, зад Военна Болница и до ОУ "Душо Хаджидеков"
Във фирмата работи един от седемте магистри по пчеларство в България - Магистър по пчеларство Цветелина Балчева, главен технолог и съуправител
Фирмата специализира производство и на козметични продукти на основата на пчелните - мед, прашец, прополис, пчелно млечице, восък. Някои от продуктите са с повече от 10 год. история
Съуправител на фирмата - д-р Мирослав Балчев. С акцент на производство и приложение на пчелни продукти и производни, подобряващи здравното състояние на хората. Един от топ продуктите с повече от 15 години история и хиляди потребители - 10% прополисов мехлем на д-р Балчев
Собственик на регистрирана търговска марка АПИТЕКА / APITEKA


Нашият мед е известен сред клиентите ни като Добруджански мед. Но, би могъл да бъде наричан още Лудогорски мед, Царски мед, мед "Искам още”, "Натурален мед”. “Добруджански мед” или “Лудогорски мед” е, защото пчелинът ни е на границата между двете области. “Искам още” е, защото всяко второ дете отговаря така на въпроса “Да ти дам ли да си хапнеш още мед?”. Натурален е, защото не е затоплян, не е обработван, няма добавяна кристална захар, не съдържа антибиотици, т.е. медът ни е максимално близък до природата.

Място на придобиване на продукта: Пчелинът се намира в село на около 1 км от голяма гора – резерват, близо до гр. Тервел /между Добрич, Силистра и Шумен. Местността е хълмиста. Няма промишлени предприятия в района. Географски, мястото, където е разположен пчелинът, е на границата между Добруджанското и Лудогорското плато.

Селото се намира на около километър от резервата на гр. Тервел. Резерватът представлява голяма гора с разнообразни растителни видове. Преобладават широколистните дървета. До Зърнево може да се стигне по няколко пътя. Единият е от гр. Добрич към гр. Тервел и пътуването е около 45 мин. От Шумен през Нови Пазар пътуването също така продължава около 45 мин. Особено живописно е пътуването от Варна на север по продължението на пътя от Провадия. Тогава наистина човек разбира какво означава Дунавска хълмиста равнина. Пейзажът напомня на леко развълнувано море, като колата, а още по-добре бусът, в който пътувате, наподобява устремила се напречно на вълните бърза лодка. Зелените площи на нивите през пролетта и началото на лятото, тъмните петна на разпръснатите групички дървета, малките горички и пояси засилват аналогията и наистина човек се чувства като в приказка. Има дори лек вятър, който напомня бриз. Преобладаващото население е с турска етническа принадлежност. Хората са добри, честни и трудолюбиви.

Основният поминък е земеделие и животновъдство. От селскостопанските култури се отглеждат слънчоглед, царевица, люцерна, тикви, лавандула, тютюн. Овцевъдството и говедовъдството са най-развитите животновъдни направления. Има също така и птицевъдство.